Ääniraudat apunasi | Valvewellness.fi - Voimaannuttava ääni -blogi

Ääniraudat ovat ihana tapa hoitaa ja saada kehon virtaus liikkeelle.


Ääniraudat

Tunnemme yleensä ääniraudat, joiden avulla viritetään instrumentteja tai ääniraudat, mitä lääkärit käyttävät työssään. Hoitavat ääniraudat ovat kuitenkin eri asia. Hoitavia äänirautoja on myös olemassa hyvin paljon erilaisia viritettynä mikä millekin taajuudelle ja nämä spesifit taajuudet virittävät resonanssitaajuuden eli myötävärähtelyn avulla kokonaisvaltaisesti.

Itse löysin ääniraudat etsimällä niitä netistä. Sieltä niitä löytyikin aikamoinen läjä enkä tiennyt ollenkaan, mitä oikeasti tarvitsen. En ollut koskaan nähnytkään hoitavia äänirautoja ja olin täydellisesti internetin tarjoaman varassa. Pää oli näistä hoitavien äänirautojen maailmasta niin täysi, etten pystynyt ostamaan yhden yhtä äänirautaa. Vuosia myöhemmin palasin aiheeseen ja löysin sivuston, mistä käyttämäni ääniraudat ovat peräisin. Päädyin näihin äänirautoihin, sillä nämä olivat yksinkertaiset ja tuntuivat toimivan hyvin.

Schumannin resonanssi

Maan magneettikenttä muodostuu maan pyörimisliikkeen johdosta ja saa ionosfäärin värähtelemään 7,83Hz. Tämä ilmiö sai nimekseen schumannin resonanssi keksijänsä mukaan. Winfried Otto Schumann laski nimittäin matemaattisesti vuonna 1952 tämän maapallon värähtelytaajuuden.

Tämä maapallon pulssi on noussut viimevuosina huimasti ja jatkaa nousuaan. Vaikka vuorokaudessa on edelleen samanverran tunteja kuin ennenkin, niin koemme ajan kuluvan nopeammin. Tämä maan värähtely vaikuttaa mm. vuorokausi- ja unirytmiimme. Monet kokevat, että tämä kiihtynyt rytmi on tuonut tullessaan myös väsymystä, päänsärkyä ja muita oireita.

Olen työni kautta todennut, että edelleen schumannin resonanssi on ihmisille maadoittava ja hoitava taajuus. Sen värähtelytaajuus saa salamannopeasti rentoutumaan. Äänihoidon alussa annan ihmisten kuunnella äänirautojen sointia ja yleisesti ihmiset reagoivat välittömästi äänen kuullessaan hengähtäen hartaasti syvään. Äänen tuoma välitön reaktio siis näkyy ja kuuluu.

Mielenkiintoista on, kun ihminen on syvässä meditaatiotilassa, hänen aivoistaan voidaan mitata myös tuo samainen taajuus. (Theta taajuus aivoissa on 4-8Hz ja Aplha taajuus taas 9-13Hz. Nämä voivat poiketa vähän riippuen lähteestä.Ja schumannin resonanssi oli 7,83Hz.)

OM

Sanskritin vanhojen uskonnollisten tekstien mukaan om on universumin alkuperäinen ääni. Tämä om pitää sisällään kaikki muut äänet ja on kuin valkoinen valo, joka sisältää kaikki värit. Om tavu on siemen eli bija mantra. Sen symbolia pidetään pyhänä ja parantavana ympäri maailmaa. Tämän om äänen taajuuden sanotaan olevan sama kuin schumannin resonanssi.

Miksi ohm ääniraudat

Nämä käyttämäni Marjorie Munickin kehittämät Ohm ääniraudat ovat tuota samaa taajuutta kuin maapallon värähtelytaajuus tuotuna oktaavin lakia hyväksikäyttäen eri korkeuksille. Nämä taajuudet yhdistävät meidät luonnolliseen, pyhään ja tuttuun paikkaan, missä kehomme virtaavuus lisääntyy ja kehomme rentoutuu ja voi hyvin. Yhdistymme uudelleen elämän rytmeihin, ikiaikaiseen pyhään ääneen ja mantraan om. Tämän taajuuden tuloksena tukokset saavat kyytiä ja ihmisen omat parantavat voimat aktivoituvat.

Samalla tavoin kuin instrumentit voidaan virittää, niin keho voidaan virittää myös sen optimaaliseen tasapainoon. Äänirautoja kuuntelemalla ja suoraan keholle laitettuna voidaan vaikuttaa kehosi biokemiaan ja tasapainottaa hermostoasi, lihasjännityksiäsi ja sisäelimiäsi. Kehosi vaipuu nopeasti syvään rentouden tilaan ja aivoaaltotaajuudet madaltuvat. Olo on keskittynyt ja rauhallinen.

Ääniraudat ovat viritetty tarkasti tietyille taajuuksille. Niitä onkin paljon erilaisia riippuen virityksestä.

Hoitoääniraudat ovat yleisesti painollisia tai painottomia. Tämä tarkoittaa äänirautojen päässä olevia pallukoita, jotka saavat äänen kulkeutumaan päähän asti ja tästä värähtely kulkeutuu esimerkiksi suoraan kehoon.

Ääniraudat soveltuvat yhdistettäväksi erilaisiin hoitoihin:

 • hieronta
 • akupunktio
 • shiatsu
 • kraniaalisakraaliterapia
 • fysioterapia
 • psykoterapia
 • reiki
 • EFT

Ääniraudat:

 • edistävät energian virtausta
 • aukaisee energiakanavia, lievittää kipua
 • rentouttaa jännittyneitä lihaksia
 • helpottaa stressissä, tasapainottaa koko kehoa
 • parantaa unta
 • edistää syvää hengitystä
 • auttaa kehoa tasapainoon
 • stimuloi parantumisprosessia
 • vähentää nivelkipuja,
 • edistää lihasten, jänteiden ja ligamenttien parantumista
 • kasvattaa lihastiheyttä (matalat ääniraudat)
 • energisoivat

Ääni kulkee hyvin vedessä neljä kertaa nopeammin kuin ilmassa ja kehomme sisältää paljon vettä. Luumme ovat myös loistavia äänenjohtimia. Äänirautojen värähtely kulkeutuu näin helposti läpi kehon riippumatta siitä, mihin äänirauta keholla asetetaan. Myös kehon ulkopuolella soitettaessa värähtely voi tuntua voimallisesti kehossa erilaisina tuntemuksina. Ihmiset kuvaavat tällöin esim. että kurkussa tuntuu pala tai että sitä kuristaa, vatsassa tuntuu paine tai että sydän hakkaa. Nämä tuntemukset häviävät sitten hoidon aikana, kun tuntemuksia aiheuttavan kohdan energiatukkeumat ollaan käsitelty.

Stressi

Stressi tuo tullessaan tasapainottomuutta ja kehon luonnollinen elämänenergian virtaus tukkiutuu. Tämä voi ilmetä monella tavoin mm. väsymyksenä ja kireinä lihaksina.

Äänirautojen värähtelyt tuovat takaisin harmoniseen tilaan tuoden kehoa ja mieltä tasapainoon. Äänirautojen kuunteleminen rentouttaa ja tuo huomion kehoon. Melkein kaikki kallon hermot johtavat korvaan ja kymmenes hermo, joka on vagushermo, kulkeutuu sieltä joka puolelle kehoa. Näin hoitavat äänet vaikuttavat kuulon kautta tasapainottavasti sisäelimiämme.

Turvalliset ääniraudat, joita jokainen oppii käyttämään

Äänirautoja voi laittaa värähtelemään refleksi-, triggeri- ja akupisteisiin sekä lihaksiin, luihin ja niveliin. Ääni kulkee hyviin kehossa. Mikäli olet opiskellut akupunkitiota, voit käyttää äänirautoja neulattomana hoitona.

Ääniraudoilla on helppo hoitaa itseään ja kun alkaa olla kokemusta, miltä ääniraudat tuntuvat omassa kehossa, niin sitten voi helposti ja turvallisesti hoitaa myös läheisiään. Mikäli ääniraudat kiinnostavat, niin suosittelen tulemaan mukaan Ääniraudat Apunasi sekä Ääniraudat hoitotyössä- kursseille. Opit, miten pidät äänirautoja käsissäsi, jotta se värähtelee kunnolla ja miten teet hoitoja väsyttämättä omaa kehoasi, kuulet kontraindikaatioista, saat kokemusta, alat kuulla/tuntea, miten äänirauta värähtelee eritavalla energiatukkeen kohdalla.

Täältä löydät seuraavat askeleet:

Mikäli haluat kuulla eritalisista ääniraudoista ja tutustua äänirautojen maailmaan, niin kurssi ÄÄNIRAUDAT APUNASI on sinua varten.

Mikäli sinua kiinnostaa oppia tekemään hoitoja ääniraudoilla tai käyttämään niitä osana tekemiäsi hoitoja, niin voit katsoa täältä kurssin ÄÄNIRAUDAT HOITOTYÖSSÄ.

Tervetuloa kursseille opiskelemaan ääniraudoista. 

KAIKKI KURSSIT ON NYT -10% KOODILLA KULHOT 10.12.23 ASTI.