Aktivoi vaguksesi kumauttamalla kulhoa | Valvewellness.fi - Voimaannuttava ääni -blogi

Vagushermoa voi aktivoida helposti omalla äänellä sekä vaikka soivilla äänimaljoilla. Kumauta siis lempeäsi kulhon kylkeen ja nauti värähtelystä.


Oletko kuullut jo vagushermosta, pääkytkimestä kehossasi, joka on avainasemassa kun haluat lievittää stressiä, ahdistusta tai tulehduksia.

Vagushermo kulkee aivoista alavatsaan ja sen hermosäikeet sisäelimiin.

Kun aktivoit vaguksesi saat sen mukana paljon terveyshyötyjä. Se säätelee vastustuskykyä ja auttaa soluja uusiutumaan. Sen aktivoiminen auttaa monissa vaivoissa, mutta käskeä sitä ei voi.

Vagusta voi aktivoida helposti äänen avulla ja kulho/ soiva äänimalja on siinä loistava. Ja vielä parempi on, kun kulhon sointi saa oman äänen sointiin mukaan.

Kun sinulla on oma kulho niin voit tehdä muutamia kopsautuksia kulhoosi aamuin illoin ja nauttia sen kauniista värähtelyistä.

Kulhon avulla on helppoa myös syventää meditaatiota ja helpottaa unta.

Tiesitkö, että edesmennyt onkologi M.D. Mitchell L.Gaynor käytti äänimaljoja syöpähoitojen tukihoitona.

Hän on kirjoittanut kirjan: The Healing Power of Sound. Harmillista, että hän kuoli juuri ennenkuin oli menossa kertomaan sairaaloille menetelmästään.

Vaikuta vagukseen äänimaljan avulla

Monta kertaa juoksemme hierojilla ja erilaisissa hoidoissa, kun yritämme helpottaa stressiä ja ylivirittynyttä hermostoa. Se auttaa hetkellisesti, mutta pian tilanne on taas ennallaan.

Siksi olisikin loistavaa, jos voisit vaikuttaa vagukseesi arjen keskellä. Vaguksen kannalta on hyvä juttu, jos hengityksesi pidentyy. Voit tehdä hengitysharjoituksia ja tehostaa niitä ottamalla oman äänen mukaan harjoituksiin päästämällä vaikka pitkää hyminä- ääntä tai vokaaliääniä.

Vielä pienempi kynnys tekemiseen on, jos sinulla on rikkaita yläsäveliä sisältävä kulho eli soiva äänimalja. Sen rikas sointi vaikuttaa jo itsessään rentouttavasti ja houkuttelee uppoutumaan värähtelyihin.

Mitäpä, jos sinullakin olisi arjessasi taikakulho, jonka soinnissa stressi sulaa ja hermosto rauhoittuu. Jo pari kopsautusta kulhon kylkeen saa ihania vaikutuksia kehomieleesi. Kulhon sointi vaikuttaa seuraavasti:

  • Vagushermo aktivoituu
  • Hermosto rauhoittuu
  • Hengitys syvenee
  • Sydämen syke laskee
  • Aivoaaltotaajuudet laskee
  • Värähtely tuo iloa soinnillaan
  • Vahvistaa immuunipuolustusta

Tinnitus ja vagushermo

MInä kärsin kauan sitten tinnituksesta. Tinnituksen lisäksi kovat äänet sattuivat fyysisesti, eikä minkäänlaista apua ollut saatavilla. Silloin ostin elämäni ensimmäiset kulhot messuilta ja aloin vetäytymään niiden kanssa omiin oloihini aina kun vaan pystyin.

Kulhojen ääni sai minut rauhoittumaan aina. Tinnitus hälveni ja keskityin värähtelyyn.

Se tuntui, kun olisin tullut kotiin. Olisin vaan voinut olla iäisyyden kulhojeni kanssa istuen. Hengitys syveni ja rauhoituin.

Pikkuhiljaa oma ääni lähti mukaan. Aluksi suustani tuli katkonaista rohinaa ja itkua. 

Pikkuhiljaa pystyin tuottamaan pitkän tasaisen äänen. Uloshengitys pidentyi ja vagukseni sai sammuttaa kehoni vallalla olleen taistele ja pakene – tilan.

MInulla ei ole tarkkaa muistikuvaa siitä, milloin tinnitukseni hävisi. Se tapahtui vaivihkaa. Keskityin hyvään oloon ja värähtelyihin enkä yrittänyt mitään.

Pakoton tila ja keskittyminen värähtelyn mukanaantuomiin tuntemuksiin sai aivot hitaille taajuuksille ja minut ihanan syvään meditaatiotilaan.

Odotin tuota tilaa joka aamu, kun olin lähettänyt lapset kouluun ensin. Ja koska nälkä kasvoi syödessä, hommasin enemmän hoitavia soittimia ja opiskelin lisää.

Sinäkin osaat soittaa kulhoa! Se ei ole vaikeaa.

 Kumauta Kulhoa – Intro äänimaljojen maailmaan kurssi johdattaa sinut perusasioiden äärelle. sinulle. Näin sinäkin voit ottaa äänimaljojen kauniit värähtelyt arkeesi energioitasi nostamaan.

Olen huomannut, että aloittelijat kaipaavat apua kulhon hankinnassa ja soittotekniikassa. Myös ryhmärentoutuksia tekevät kaipaavat tukea ja varmuutta soittoonsa. Liian kovasti tai nopeammalla tempolla soittaminen kun saa päinvastaisia vaikutuksia aikaiseksi.

Jos haluat oppia itsehoitoa kulhoilla, niin minulla on verkossa KUMAUTA KULHOA- INTRO. Kurssin avulla pääset tutustumaan äänimaljojen hoitavaan maailmaan. Minulta voi myös ostaa omat kulhot.

KUMAUTA KULHOA- INTRO

Sound Healing sydämentyönä

On valmennus, missä saat kädestäpitäen oppia silloin, kun haluat saada äänimaljoista/kulhoista työn itsellesi. Valmennus on myös henkistä kasvua ja omien varjojen työstämistä. 

Jos haluat tietää lisää valmennuksesta, niin varaa puhelu kanssani.


“Jos pitäs suositella yksi helpoin tapa rentoutua ja rauhoittua niin ÄÄNIMALJA! Se olis mun suositus.”

“Meillä lapsetkin tykkää ”kumauttimista”! Itse käytän joogatessa, ja kumautan ohi kulkiessa. Ihana, nopea tapa lisätä rauhaa arkeen, ihan perus hälinäänkin! ❤️ Ja Merjan opetukselle lämmin suositus!”Luokat : Äänimalja, kulho, Kumauta kulhoa, Soivaäänimalja, Sound Healing, Vagushermo