Löydä äänesi- Löydät voimasi | Valvewellness.fi - Voimaannuttava ääni -blogi

Oma ääni kertoo kuka olemme. Se on yhtä ainutlaatuinen kun sormenjälkesi.

Ääni

Oma ääni kertoo persoonallisuudestamme ja yksilöllisyydestämme. Se on sielumme peili ja yhtä ainutlaatuinen kuin sormenjälkemme. Äänemme on kehittynyt evoluution saatossa. Kauan sitten meidän on pitänyt varoittaa äänellämme lajitovereita vaaroista. Olemme myös ilmaisseet tunteitamme äänen avulla. Kommunikointi äänellä toimii ilman sanoja.

Varttuessamme meille kerrotaan, miten tulee olla ja käyttäytyä. Niinpä peitämme tunteemme ja kaunis äänemme vaimenee. Meillä on roppakaupalla fyysisiä ja henkisiä jännitystiloja, jotka haittaavat tunneilmaisuamme. Lukitsemme rintakehämme lihakset sekä muutkin kehon osat. Puremme hampaita yhteen ja koetamme kestää, hillitsemme itsemme ja lukitsemme tunteemme sielumme syövereihin. Olemme monta kertaa niin täynnä traumoja ja tukkeumia emmekä uskalla ilmaista itseämme. Äänemme on mennyt tukkoon, kun kun yritämme kestää ja peitämme tunteemme syvälle sielun syövereihin. Olemme kehittäneet itsellemme hurjat määrät henkisiä ja fyysisiä jännitystiloja.

Rento ääni

Hyvä uutinen kuitenkin on, että voimme vapauttaa ääntämme ja samalla koko kehoamme. Äänivärähtelyt saa kehoresonanssin avulla ihmeitä aikaiseksi.

Voit työstää menneisyyden taakkoja ja vapautua turhaan vaivaavista painolasteista äänityökentelyn avulla. Näin tulet lähemmäs todellista itseäsi ja rentoudut. Ihmisen keho on ääntä, virtausta ja rytmiä. Luonnollisilla värähtelyillä on paljon hoitavia ominaisuuksia. Kun omaa ääntä käytetään yhdessä tietoisen intention eli aikomuksen kanssa, niin pääset yhteyteen kehonviisautesi kanssa.

Löydä rentoudesta luonnollisesti kumpuava ääni

Kun olet luonnollisessa rentouden tilassa, äänesi soi kauniisti. Kuitenkin olemme usein niin jännittyneitä, että se vaikuttaa puhe- ja lauluääneen. Tietenkin ääneen vaikuttaa myös hengityksen syvyys ja pallean vointi. Jos hengitämme vain yläkehollamme, ääni jää helposti heiveröiseksi. Tällöin pallea on myös jumissa ja ilma ei pääse kulkemaan vapaasti.

Hidasta hengitystä

Vapaa ja luonnollinen hengitys ei ole itsestäänselvyys, sillä stressi vaikuttaa hengitykseen rajoittavasti. Hengitys voi pikkuhiljaa muuttua pintapuoliseksi tai hengitysrytmiin tulee pieniä katkoksia.

Syvää hengitystä voi kuitenkin myös harjoitella. Jos hymiset säännöllisesti, niin kehosi alkaa rentoutumaan ja hengityksesi syvenemään.

SYVÄ HENGITYS

 • vähentää stressiä
 • alentaa verenpainetta ja sykettä
 • kohentaa mielialaa
 • parantaa jaksamista ja fyysistä suorituskykyä

Kun otat äänen mukaan hengitysharjoituksiin, saat syvän hengityksen tuomien etujen lisäksi äänivärähtelyn vaikutukset. Näin löydät äänesi sointia ja tulet itseesi ja omaan voimaasi.

Äänesi on avain kuka olet ja kuka haluat olla

Häpeätkö ääntäsi ja tunnet olevasi huteralla maaperällä esiintyessäsi. Palan tunne kurkussa saa sinut kakomaan. Kun löydät aidon äänesi, löydät samalla itsesi ja oman voimasi.

Ääni opettajana

Minun tehtäväni opettajana on olla opastamassa, jotta löydät oman autenttisen äänesi. Näin oman äänesi viisaus pääsee esille ja ottaa paikan opettajana. Se johdattelee sinut hieromaan ja aktivoimaan henkistä lihastasi.

Joskus meidän pitää ensin vapauttaa ääntämme, jotta pääsemme rentouteen. Rentouden jälkeen voimme aloittaa hoitavan äänen osuuden ja tulla sen avulla hiljaiseen pisteeseen, jossa kumpuaa kaikki muu.

Paras opettaja sinulle olet sinä itse

Kun olin opiskelemassa Saksofoninsoittoa Sibelius-Akatemiassa, niin tottakai opin hengittämään syvään soittaakseni pitkiä fraaseja. Kuitenkin jatkuva virheiden tekemisen pelko oli läsnä ja keho jatkuvassa jännitystilassa. Soittoni ei kuulostanut ikinä vapaalta ja rennolta. Kun sitten aloitin tekemään äänimeditaatiota ja erilaisia ääniharjoituksia yläsävellauluineen, niin saksofoninsoittokin alkoi kuullostamaan paremmalta. Ääniharjoitusten tuoma rentous siirtyi automaattisesti saksofoninsoittoon myös. Olin opetellut kuuntelemaan kehoani ja löytänyt vapaasti ja vaivattomasti kulkevan äänen. Näin kehoviisaus alkoi ohjaamaan enkä enää puskenut ääntä ulos.

Ole guru itsellesi:

 • kuuntele kehosi viestejä
 • hengitä hitaasti ja päästä uloshengityksellä hiljainen hyminä
 • jos tuntuu, että haluat pitää paussin, niin sitten pidät
 • kokeile hymistä jalkaasi, käteesi ja eri kehonosiin
 • pysähdy hiljaiseen hetkeen ja tunne, miltä kehossasi tuntuu
 • kokeile päästää kuuluville pitkiä vokaali ääniä ja tunnustele sen tuomaa värähtelyä kehollasi
 • liu´uta ääntäsi matalalta korkealle ja korkealta matalalle pakottamatta ääntä


Oletko kadottanut nuotteja äänestäsi?

Olet jo ehkä kokeillut kaikenlaista, mutta nyt olet elämässäsi siinä pisteessä, että haluat ottaa vastuun omasta elämästäsi ja oikeasti harjoitella itse menetelmän avulla, joka tuo sinulle rennon olon ja auttaa samalla sinua löytämään uutta sointia puhe- ja lauluääneesi myös. Kun olet rento, se kuuluu myös puheäänessäsi. Samalla tulet vaikuttaneeksi hyvinvointiisi, sillä tarvitset värähtelyjä. Ne ovat kuin ruokaa meille.

Olet saattanut kadottaa elämän tuoksinassa värähtelyjä äänestäsi ja nämä kadonneet värähtelyt vaikuttavat vointiisi. Valmennuksessa mitataan äänianalyysilla äänesi värähtelyt ja saat kuunneltavaksi näitä matalalla olleita värähtelyjä, jotta pääset takaisin tasapainoon. Tämän jälkeen laulat, hymiset ja möriset äänitteiden kanssa. Äänitteitä voi kuunnella vaikka nukkumaanmennessä tai vaikkapa tiskatessa. Äänitteiden kuuntelemista varten ei tarvitse varsinaisesti keskittyä, kuunnella vaan.

Jossain syvällä sisimmässäsi tiedät, että elämällä on jotain ihanaa annettavaa sinulle ja tarvitset unelmiesi toteuttamiseen vain hieman tukea ja työvälineitä. Löydä äänesi- Löydät voimasi- valmennus auttaa sinua löytämään omannäköisen elämän ytimestäsi käsin. Autan sinua tässä eteenpäin - yhdessä löydämme sen mitä rakastat tehdä jotta voit kasvaa omaan potentiaaliisi sen kanssa.


LÖYDÄ ÄÄNESI- LÖYDÄT VOIMASI

Lopeta itsesi pienentäminen ja tule mukaan valmennukseen.


 Katso siitä lisää täältä:

LÖYDÄ ÄÄNESI- LÖYDÄ VOIMASI


 Mikäli haluat kartoittaa, että olisiko tämä sinua varten, niin varaa ilmainen puhelu kanssani tästä.


Iloa ja valoa,


Merja
Luokat : Äänimalja, kulho, löydä äänesi, löydät voimasi, Sound Healing