Hoivaa äänestä | Valvewellness.fi - Voimaannuttava ääni -blogi

Ympärillämme on paljon erilaisia ääniä ja monet niistä ovat epämiellyttäviä. Ne vaikuttavat kehoomme ja mieleemme nostaen stressitasoja.Meteli vai luonnonäänet?


Ympärillämme on paljon erilaisia ääniä ja monet niistä ovat epämiellyttäviä. Voit kuvitella itsesi liikenteen metelissä, jossa kaiken kruunaa vielä lähistöllä oleva katuporan kova ääni. Sinun tekee mieli sulkea korvasi ja paeta paikalta. Vieressäsi on ihminen, jolle yrität sanoa jotain. Huomaat huutavasi, koska muuten puheesi ei kuulu kaiken metelin keskeltä.

Tällaiset kovat ja epämiellyttävät äänet ovat läsnä arjessamme. Ne vaikuttavat kehoomme ja mieleemme nostaen stressitasoja. Rentouttavat ja rauhoittavat äänet taas saavat olon mukavaksi ja rauhalliseksi. 


Tällaiset arkiset äänet vaikuttavat paljon kehoomme ja mieleemme.

Vinkki: kokeile seuraavan kerran tällaisen epämiellyttävän äänen kuuluessa alkaa hymisemään ja katso, mitä tämä hymiseminen vaikuttaa sinuun!

Kuvittele seuraavaksi vaikka herätyskello, joka pärähtää soimaan. Ei mikään nykyajan kaunis melodia vaan ihan oikea ja aito herätyskello. Se saa aikaiseksi kortisolishotin ja näin taistele ja pakene hormoni herää toimintaan.

Äänet vaikuttavat hormoneihin, hengitykseen, sydämensykkeeseen ja aivoaaltotaajuuksiin.


Rentouttavat ja rauhoittavat äänet


Seuraavaksi voit kuvitella itsesi meren rannalla kuunnellen aaltoja. Rentouttavaa, eikö vain! Meren aaltoja kuunnellessamme keho alkaa automaattisesti rentoutumaan ja hermosto rauhoittuu. Kaikki luonnonäänet vaikuttavat meihin rauhoittavasti. Lintujen laulu kuulostaa ihanalta, mutta se saa myös olomme turvalliseksi. Ihmiskuntana olemme oppineet, että kun linnut laulavat, niin kaikki on hyvin. Lintujen laulu vaikuttaa näin tunteisiimme. Mutta niin vaikuttaa myös musiikki. 


Musiikki onkin voimakkain muoto äänestä, mitä tiedämme. Sen avulla voimme ladata itseemme energiaa, rentoutua tai vaikkapa antaa syvimpien tunteidemme purkautua. Jos ajattelet jotain tuttua kappaletta, niin jo sekunnin ääninäytteen pareusteella pystyt tietämään kappaleen nimen. Musiikkia voidaan myös käyttää manipuloimiseen. Kaupoissa soi musiikki herättäen kohdeyleisön ostohaluja.


Kahden ihmisen puhe yhtäaikaa – kumpaa kuuntelet?


Kuvittele seuraavaksi itsesi tilassa, missä kaksi ihmistä puhuu yhtäaikaa. Et tiedä ketä kuuntelisit. Sinun aivosi ei pysty keskittymään kahteen puheeseen yhtäaikaa, joten sinun on tehtävä valinta, että keskityt toiseen ja suodatat toisen pois tietoisuudestasi. Kuitenkin tällainen keskittyminen vie voimavarojasi, koska joudut pinnistelemään kuullaksesi puheen.


Metelissä työskenteleminen


Metelissä työskenteleminen laskee työtehoa. Tällaisessa tapauksessa olisi hyvä, jos kantaisit mukanasi kuulokkeita, jotta voisit laittaa musiikkia soimaan. Näin keskittymiskykysi ja työtehosi kasvaisivat eikä hermostosi joutuisi niin koville. Esimerkiksi avokonttorissa voi hyvin pitää kuulokkeita ja laittaa itselleen rauhoittavaa musiiikkia tai luonnonääniä. Myös itsetuotettu hiljainen hyminä saa ihmeitä aikaiseksi, joten kokeile myös sitä!

Omalla äänellä voit hoitaa monella tapaa itseäsi ja vaikuttaa terveyteesi.


Äänestä pika-apu stressiin

Meillä kaikilla on oma äänemme aina mukana ja sitä on helppo käyttää. Jo pienen pieni hyminä saa ihmeitä aikaiseksi ja asetumme helposti läsnäolevaan tilaan. Miksi et siis kokeilisi sitä?

Tällainen helppo ja yksinkertainen tapa voi olla kuitenkin haastavaa ottaa arkeen, sillä sitä pitää harjoitella ja siitä pitää tehdä rutiini. Kun jonkun asian ottaa päivittäiseen käyttöön, siitä tulee tapa. Tarvitsemme vain muistutuksen asiasta ja sen ensimmäisen kokemuksen.


Kaikki, jotka osaavat puhua, osaavat myös hymistä

Jokainen osaa tuottaa hoitavia ääniä ja hyötyä niiden vaikutuksesta. Hyminä on yksinkertainen ääni, jota kaikki voivat käyttää ja nauttia sen tuomista hyödyistä. On todella huikeaa, mitä kaikkea voikaan saada aikaiseksi omalla äänellä!

Hymistessä sinun on pakko ottaa ilmaa sisään, jotta voit päästää äänen ulos. Näin sisäänhengityksesi syvenee ja uloshengityksesi pitenee. Hermostosi rauhoittuu ja itsetuotetut äänivärähtelyt saavat kehossasi ihmeitä aikaiseksi! Ilman hengitystä ei ole ääntä ja ääni auttaa värähtelyllään kehosi toimintoja sekä tuo sinut rauhalliseen ja keskittyneeseen tilaan. Mikäli otat vielä intention eli ajatuksen mukaan siitä, mihin kohdistat äänen, niin tämä voi olla elämäämuuttava juttu.

Vagushermo eli kiertäjähermo aktivoituu hymistessä ja näin vähentää stressiä, ahdistusta ja tulehduksia. Syvään hengittäminen, hymiseminen, halaaminen ja hiplaaminen auttaa vagushermoa aktivoitumaan.

Kun hymiset tai teet muita ääniharjoituksia, niin sinun ei tarvitse uskoa mihinkään. Koet äänivärähtelyt omassa kehossasi, se riittää. Sinun ei tarvitse myöskään tehdä ääniä pitkään tai kovaa. Antaudu äänille ja anna itsesi kokea sisäinen resonanssi. Näin hermostosi pääsee tasapainottumaan ja ei voi välttyä tuntemasta sen tuomaa rauhan tilaa.

Vauvat osaavat hymistä, vanhukset osaavat hymistä. Ihan kaikki osaavat tämän positiivisen ja voimakkaan tekniikan.

Miksi hymistä?

Omassa äänessä on voimaa! Ääni on värähtelyä ja värähtely on voimallista energiaa. Oopperalaulaja voi jopa rikkoa äänellään lasin. Hyminä-ääni vaikuttaa kehoon, mieleen ja aivoaaltotaajuuksiin. Se saa kaikki kehon osat; luut, kudokset ja sisäelimet värähtelemään. Myös kehon nesteet lähtevät liikkeelle äänivärähtelyn voimasta. Omalla äänelläsi voit saavuttaa siis hyvinvointia ja muutosta. Idän viisaat tiesivät myös syvän hengityksen ja hyminän vaikutuksen. Joogassa onkin hyminäharjoitus, jonka nimi on Brahmari pranayama.

Hyminällä on paljon hienoja fyysisiä vaikutuksia:

  • laskee stressitasoja
  • laskee verenpainetta
  • laskee sydämen sykettä
  • helpottaa nukahtamista
  • tuo happea soluihin
  • vapauttaa endorfiineja eli kehon omia kipulääkkeitä
  • tukee immuunisysteemiä
  • luo uusia yhteyksiä aivoihin
  • tehostaa verihiutaleiden syntymistä

Kun kohdistat huomion asiaan, jota hyminällä hoidat, tehostaa se vielä hyötyjä. Jo viisi minuuttia ääniharjoitusten parissa tuo vaikutuksia kehoon. Hhhmmmmm.Olen tehnyt verkkokurssin Tasapainota hermostosi, missä olen halunnut antaa kiireisille ihmisille lyhyitä harjoituksia. Näin harjoituksista voi luoda oman rutiinin, mikä ei vie liikaa aikaa hektisen arjen keskellä.

Jos koet, että hermostosi käy kierroksilla tai on vaikka lamaantuneessa tilassa, niin tule tutustumaan Tasapainota hermostosi verkkokurssiin.

Ja vielä palaute Tasapainota hermostosi kurssista:

Olen ollut supertyytyväinen❤️?hengityksen vaikutus hermostoon on näkynyt esim. Stressitilanteiden hallinnassa ja rauhoittumisena nopeammin. Videot ovat tarpeeksi lyhyitä eli vaikka 1 video/päivä onnistuu hyvin??jatkan siis opiskelua, kiva kun saa tehdä sen omassa tahdissa. - Jaana Hirvonen


LÖYDÄ ÄÄNESI, LÖYDÄT VOIMASI

Häpeätkö ääntäsi ja tunnet olevasi huteralla maaperällä esiintyessäsi. Palan tunne kurkussa saa sinut kakomaan. Omassa äänessämme piilee voima. Kun löydät aidon äänesi, löydät samalla itsesi ja oman voimasi.

Olet saattanut kadottaa elämän tuoksinassa värähtelyjä äänestäsi ja nämä kadonneet värähtelyt vaikuttavat vointiisi. Valmennuksessa mitataan äänianalyysilla äänesi värähtelyt ja saat kuunneltavaksi näitä matalalla olleita värähtelyjä, jotta pääset takaisin tasapainoon. 

Jossain syvällä sisimmässäsi tiedät, että elämällä on jotain ihanaa annettavaa sinulle ja tarvitset unelmiesi toteuttamiseen vain hieman tukea ja työvälineitä. Löydä äänesi- Löydät voimasi- valmennus auttaa sinua löytämään omannäköisen elämän ytimestäsi käsin ja toimin oppaana mukanasi.


Mikäli haluat sukeltaa syvemmälle oman äänesi saloihin, niin tule mukaan valmennukseen Löydä äänesi- Löydät voimasi. Mikäli haluat kartoittaa, että olisiko tämä sinua varten, niin varaa ilmainen puhelu kanssani tästä.

Nähdään valmennuksessa,

Merja

P.S. 
Olen kirjoittanut kirjan VOIMAANNUTTAVA ÄÄNI ja suosittelen sen lukemista.

Tässä vielä linkki blogikirjoitukseen Löydä äänesi- Löydät voimasi.


Luokat : hoitavat äänet, löydä äänesi, löydät voimasi, oma ääni, Sound Healing, Voimaannuttava ääni