Miten kulhoja soitetaan? | Valvewellness.fi - Voimaannuttava ääni -blogi

Soivia äänimaljoja eli kulhoja on helppo soittaa, mutta miten siitä saisin kauniin äänen? Tule Kumauta kulhoa- verkkokurssille oppimaan lisää.


Soivat äänimaljat eli kulhot ovat levinneet moniin koteihin harmonisoimaan kodin tunnelmaa.

Oikein ihana juttu, mutta monilla kulho jää yksikseen nököttelemään hyllylle. Kulhon soitto vaan “unohtuu” kaiken muun lomassa.

Joku taas haluasi ostaa kulhon, mutta ei oikein tiedä, mistä aloittaisi ja mistä ostaisi kulhon ja vielä millaisen kulhon. Mistä sitä tietää, jos ei ole mitään kokemusta aiemmin.

Kulhoja on helppo soittaa ja jokainen saa niistä äänen. Hyvä juttu, mutta ei kuitenkaan niin hyvä, sillä usein huomaan aloittelijoiden kaipaavan avustusta kulhon soittoon. Muuten äänet voivat olla kovia KOLAHDUKSIA eikä yhteyttä kulhon kanssa synny.

Soittaessa täytyy olla korvat ja sydän auki tuottaakseen harmonisia ja hoitavia äänivärähtelyjä.

Nyt voit löytää itsellesi sopivat kulhot ja oppia soittamaan kulhoja rennosti saadaksesi ilmoille parhaat äänivärähtelyt.

Monta kertaa juoksemme hierojilla ja erilaisissa hoidoissa, kun yritämme helpottaa stressiä ja ylivirittynyttä hermostoa.

Mitäpä, jos sinullakin olisi arjessasi taikakulho, jonka soinnissa stressi sulaa ja hermosto rauhoittuu.

Jo pari kopsautusta kulhon kylkeen saa ihania vaikutuksia kehomieleesi.

 • Vagushermo aktivoituu
 • Hermosto rauhoittuu
 • Hengitys syvenee
 • Sydämen syke laskee
 • Aivoaaltotaajuudet laskee
 • Värähtely tuo iloa soinnillaan
 • Vahvistaa immuunipuolustusta


Kumauta Kulhoa- intro on sinulle, jos:

 • sinulla on jo soiva äänimalja pölyttymässä kirjahyllyssäsi
 • et tiedä, millaisen kulhon ostaisit ja mistä sen ostaisit
 • haluat ymmärtää, miksi soivat äänimaljat vaikuttavat niin nopeasti ja syvästi
 • olet aina haaveillut omasta kulhosta, mutta siinä on ollut joku kynnys aloittaa
 • haluat saada nämä hermostoa rauhoittavat harjoitukset arkeesi
 • haluat oppia itse- ja läheisten hoitoa soivien äänimaljojen avulla
 • haluat ottaa soivat äänimaljat rentoutuksiksi ryhmille
 • haluat syventää meditaatiota ja läsnäoloa

Olet saattanut käydä sointu/äänikylvyssä tai hoitavassa konsertissa ja sinulla on jo kokemusta kulhojen vaikutuksesta kehoosi. Olet varmasti huomannut, miten kulhojen värähtely saa koko kehon rentoutumaan ja mielen hiljenemään. Värähtelyt voivat tuntua pyörteinä ja liikkeenä. Jokaisella on oma henkilökohtainen tuntemus asiasta.

Olet saattanut käydä tällaisen äänisession aikana unen ja valveen rajamailla. Sanotaankin, että tunnin äänihoito vastaa monen tunnin unta.

Jos sinulla on oma hoitava kulho, niin voit nauttia hoitavista värähtelyistä vaikka joka päivä. Halutessasi voit hankkia useamman kulhon, mutta yhdelläkin pääset nauttimaan kulhon värähtelystä.

Kulho voi olla sellaisessa paikassa, missä sinun on helppo ottaa se käyttöön tai voit vaikka ohikulkiessasi kopsauttaa kulhoa.

Oma kulho on ihana apu arjessa hiljentyä milloin vaan. Soittamalla sitä saat harmoniset soinnit vaikuttamaan kehossasi niin, että sydämensyke laskee ja stressi hälvenee. Mitä useammin soitat kulhoa, niin kehosi ikäänkuin “oppii” ja alkaa nopeammin ja nopeammin tulla rauhalliseen tilaan.


Miten kulhoa soitetaan?

Mikäli sinulla on yksi kulho, niin kopsauta kulhoa lempeästi kulhon kylkeen ja tuo kulho sydämen korkeudelle kehosi lähelle. Jokainen osaa tehdä tämän. Anna värähtelyn loppua rauhassa ja kopsauta seuraava ääni vasta kun edellinen on lopettanut sointinsa. Kuuntele ja nauti.

Sinun ei tarvitse osata soittaa pyörittäen kulhoa saadaksesi nauttia kulhostasi. Pelkkä kopsautus riittää. Monille voi olla kulhon soittaminen pyörittelemällä vähän hankalaa ja sen opettelu voi viedä aikansa.

Jos kuitenkin haluat oppia pyörittelemään kulhoa ja käyttämään kulhoa itsehoidossa, niin tule mukaan  KUMAUTA KULHOA – INTROon.

Se on verkkokurssi, missä opit tekemään itsehoitoa yhdellä tai useammalla kulholla. Kerron myös kulhojen valmistamisesta sekä kosheista.

Oma osionsa on ryhmärentoutukset, sillä monet kaipaavat kulhon sointia loppurentoutuksiin, sillä nämä ihanuudet syventävät rentoutumista.

Kerron myös, miten voit hyödyntää kulhojen rauhoittavaa vaikutusta lasten kanssa. Eli lasten kanssa työskentelevät saavat kulhosta mukavan ryhmää rauhoittavan elementin.

KURSSIT JA VALMENNUKSET

Mikäli haluat oppia käyttämään soivia äänimaljoja itsehoidossa, niin tule Kumauta Kulhoa- introon mukaan.

Kumauta Kulhoa- jatko on sinulle, joka haluat tulla äänimaljahoitajaksi.

Sound Healing sydämentyönä on valmennus, missä saat kädestäpitäen oppia silloin, kun haluat saada äänimaljoista/kulhoista työn itsellesi. Valmennus on myös henkistä kasvua ja omien varjojen työstämistä.

Mikäli haluat syventää oppejasi ja uppoutua Sound Healingin maailmaan, niin varaa puhelu kanssani. Kartoitetaan olisiko tämä sinua varten.

Tässä uudessa valmennuksessa opetan niin äänipolkunsa alussa olevia, kuin jo valmiita äänihoitajia tai sointukylpyohjaajia.

Valmennuksessa paneudumme myös omaan henkiseen kasvuun sekä oman työn luomiseen.

Tämä on sinulle, joka haluat oppia minulta kaiken, mitä olen vuosien aikana opiskellut ja oivaltanut. Opit luomaan omaa työtäsi puskematta, omasta lähteestäsi käsin.

Jos et oikein tiedä, mikä olisi sinua varten, niin:

Varaa ilmainen puhelu kanssani tästä.

Ihania värähtelyjä,

Merja

p.s.
Suosittelen myös lukemaan kirjoittamani kirjan Voimaannuttava ääni. Sieltä saat perustietoja äänen voimasta.

Kirjan voi ostaa nyt myös Era Novasta ja Tarotpuodista.Luokat : Kumauta kulhoa, Soivaäänimalja, Sound Healing, Vagushermo